Knoppix Kookboek versie 3.2. Installatie van OpenOffice.org 1.0.3. NL onder Knoppix [PDF] [sxw] [doc]Het office pakket OpenOffice.org 1.0.3.1 of 1.0.3. (OOO1.0.3) bevat geen nieuwe features (toeters en bellen) maar wel veel bugfixes zie o.a. http://nl.openoffice.org.

Zowel de Linux als de Windows OpenOffice.org versie 1.0.3 NL zijn op dit moment (augustus 2003) beschikbaar.

Hoe installeer je deze nu onder Knoppix 3.2.? Ik gebruik de OpenOffice.org versie 1.0.3.1 die op de bijgeleverde cd-rom staat van het blad C'T Magazine voor computer techniek van juli/augustus 2003. In elk blad zit een cd-rom met diverse software.Breng de cd-rom in de cd/dvd-speler.

We maken eerst een een map met naam OOO103 aan op de Desktop van gebruiker knoppix (/home/knoppix/Desktop/OOO103)

Rechtermuisknop op de Desktop: Nieuwe aanmaken --> map --> OOO103 --> OK

Aanclicken van de CD/DVD-speler icoon.

Click aan: index.htm --> CD Software --> Office compleet (op linker frame) --> OOO1.0.3.1.

Ga op de Pinguin staan met de muis en click op de rechtermuisknop --> Hier naartoe uitpakken. Het duurt even. Je komt in het uitpakprogramma ARK

Melding: Dit archief is alleen lezen ... kies: OK. Kies dan als doelmap: /home/knoppix/Desktop/OOO103 --> OK

Nu wordt het bestand uitgepakt naar /home/knoppix/Desktop/OOO103/install. Dit duurt even. In totaal wordt circa 69,6 MByte uitgepakt naar de map OOO103.

Nu ga je OOO1.0.3. verder installeren.

Click nu: /home/knoppix/Desktop/OOO103/install/setup (dit bestand heeft een radertje)

Het is nu zaak om de installatie van OOO1.0.3. te volgen. Kies de standaard installatie van 216,3 Mbyte. Kies als voorgestelde installatiedirectory: /home/knoppix/OpenOffice.org1.0.3 In deze map komen de programma's te staan. Kies geen Java ondersteuning verder alles accepteren en OK geven. Soms duurt het even en je kunt je voorkeuren invullen. Uiteindelijk click je op Klaar en de installatie is voltooid.

Wellicht wil je nog een snelkoppeling maken naar de Desktop (bureaublad) of naar de taakbalk onderin je beeld.

Je kunt de installatie map /home/knoppix/Desktop/OOO103/ deleten. Deze kun je altijd weer herstellen door de cd-rom te gebruiken.

De oude OOO1.0.2 kun je netjes opruimen met de stetup. Kies daarvoor: K-->OOO--> OpenOffice.org Setup --> verwijderen --> alle bestanden --> --> Klaar.

Ook de startknop van de oude versie OOO1.0.2. kun je deleten uit je K menu. Clicken op K(linksonder)met de rechtermuisknop --> menubewerker. Verwijderen oude versie van OOO. De volgende keer als je inlogt is versie 1.0.2. uit je K-menu verdwenen.Werking. OOO1.0.3. werkt goed. De vormgeving verschilt weinig met OOO1.0.2. Een nadeel is dat OOO langzaam opstart. De spellingchecker moet je appart downloaden.

Hoe kom je aan de OOO1.0.3.1. software? Nabestellen cdrom C'T:

Juli/Augustus 2003 nummer van C'T Magazine voor computer techniek.

Als deze niet meer in de winkel ligt is deze nog na te bestellen bij: http://www.fnl.nl/ct-nl/nabestellen/. Ter informatie: ik heb geen binding met C'T.

De software is ook te downloaden zien hiervoor: http://nl.openoffice.org.Ik hou me aanbevolen voor meer tips en verdere informatie. Het Knoppix Kookboek staat ook op ander sites op het Internet. Deze worden echter niet elke keer vernieuwd. De actuele versie staat op:

http://home.hccnet.nl/w.hegeman

Wim Hegeman (Hoofddorp) E-mail: w.hegeman@hccnet.nl